Υαλοπετάσματα

Ένα πρωτοποριακό Σύστημα Αλουμινίου, κατάλληλο για την κατασκευή Γυάλινων Προσόψεων σε μοντέρνα κτίρια χάρη στη μοναδική τεχνική στήριξης των πλαισίων στο σκελετό αλουμινίου. Δοκιμασμένο εξαιρετικά, στις υψηλές απαιτήσεις μηχανικών αλλά και αρχιτεκτόνων. Εξασφαλίζει ταχύτητα, ευκολία, ασφάλεια, ανθεκτικότητα, μείωση κόστους εξαρτημάτων και μεγάλη αντοχή, ενώ προσφέρει τέλειο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα. Καλύπτει τρεις τύπους κατασκευής: Structural (συμβατικό), Semi Structural, και Structural Glazing.. 

Χρωματολόγιο

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦH
Η σειρά “ΕUROΡΑ 4000” είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα το οποίο καλύπτει όλους τους τύπους κατασκευής υαλοπετάσματος, από το Συμβατικό στο οποίο εξωτερικά διακρίνουμε κάθετα και οριζόντια στοιχεία (καπάκια) στήριξης των υαλοπινάκων, έως και το Σύγχρονο με πλαίσια αλουμινίου Semi – Structuralκαι Structural – Glazing, στα οποία ο υαλοπίνακας τοποθετείται στην εσωτερική τους πλευρά ή επικολλάται εξωτερικά.
Και στους δύο τύπους χρησιμοποιείται ο ίδιος σκελετός με κολώνες και τραβέρσες, δημιουργώντας έτσι έναν κάναβο.
Με το Συμβατικό Σύστημα, μπορούν να δημιουργήθούν κατασκευές με επίπεδες ή επικλινείς επιφάνειες, εσωτερικές γωνίες από 15° έως 60°, εξωτερικές γωνίες από 90° έως 120° και προβαλλόμενα παράθυρα με ισχυρά ανοξείδωτα κουμπάσα.
Με το Σύγχρονο Σύστημα, τα πλαίσια (Semi – Structural και Structural Glazing) στερεώνονται επάνω στις τραβέρσες του σκελετού με την βοήθεια ειδικών εξαρτημάτων (τακάκια – κυπρί – κλείστρα). Τα εξαρτήματα τοποθετούνται, χωρίς ιδιαίτερη ακρίβεια, στο επάνω και κάτω οριζόντιο τμήμα των πλαισίων, με σκοπό να τα ασφαλίσουν πρώτα με την κάτω τραβέρσα και στην συνέχεια με την επάνω τραβέρσα του σκελετού.
Στην περίπτωση των προβαλλόμενων παραθύρων, χρησιμοποιούνται τα ίδια πλαίσια με τα σταθερά μέρη και τοποθετούνται τα ίδια κουμπάσα με τοΣυμβατικό Σύστημα για το άνοιγμα και το κλείσιμο.
Το ανοδιωμένο προφίλ που τοποθετείται στο πλαίσιο Structural – Glazingπαρέχει εξαιρετική ασφάλεια όσον αφορά στη συγκόλληση του υαλοπίνακα με το πλαίσιο, λόγω της άριστης πρόσφυσης που έχει η ειδική σιλικόνη της Structural – Glazing με το ανοδιωμένο προφίλ.
Επιπλέον, το Σύγχρονο Σύστημα προσφέρει ταχύτητα στην κατασκευή, οικονομία, αλλά και ευκολία στην αντικατάσταση οποιουδήποτε πλαισίου, ακόμα και μετά το τέλος της κατασκευής.